Bedrijfsfeest organiseren: 5 tips

December en januari zijn maanden waarin veel bedrijven een bedrijfsfeest organiseren. Het organiseren van een bedrijfsfeest is belangrijk voor een goede sfeer binnen jouw organisatie. Maar hoe organiseer je een onvergetelijk bedrijfsfeest? Gooiland zet 5 tips voor jou op een rij.

Bedrijfsfeest organiseren

  1. Stel vooraf het doel vast

Bedenk voordat je begint met een bedrijfsfeest organiseren wat het doel van het feest is. Vind je het belangrijk dat jouw collega’s elkaar beter leren kennen, heb je iets bijzonders te vieren of wil je een nieuwjaarsborrel organiseren? Communiceer dan deze boodschap bij jouw uitnodiging. Het doel moet vooraf bekend zijn om een onvergetelijk bedrijfsfeest neer te kunnen zetten. Stem ook de locatie en het programma van de avond af met het doel van het bedrijfsfeest.

  1. Stem het programma van de avond af op het doel

Het is belangrijk dat het doel van het bedrijfsfeest overeenkomt met het programma van de avond. Hier moet je goed over nadenken. Wil je bijvoorbeeld de band tussen collega’s versterken? Dit bereik je eerder door een informele sfeer neer te zetten. Bij een informele sfeer kun je denken aan het regelen van entertainment op locatie in de vorm van een band, DJ of karaoke. Wil je dat jouw collega’s met elkaar brainstormen en kennis delen? Dan is wellicht een informelere sfeer geschikter. Bij een formele sfeer is het belangrijk dat je kledingvoorschriften, lezingen en de locatie afstemt op de sfeer. Wat ook goed werkt is een thema vaststellen. Bepaal bij iedere keuze die je maakt of het binnen het thema past. Zo wordt een bedrijfsfeest organiseren gemakkelijker!

  1. Bepaal vooraf het budget

Stel vooraf het budget vast dat je beschikbaar wilt stellen voor het bedrijfsfeest. Als je dit vastgesteld hebt, kun je een begroting maken. Vaak kom je tijdens het organiseren van een bedrijfsfeest erachter dat je meer kosten moet maken dan je in eerste instantie dacht. Om te voorkomen dat het feest duurder uitvalt dan gedacht, is het daarom handig om niet alleen vooraf het budget vast te stellen maar ook per onderdeel aan te geven hoeveel kosten je denkt te maken. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan catering, entertainment, drankjes etc. Bang dat je iets vergeet? Download hier de checklist!

  1. Team samenstellen bedrijfsfeest organiseren

Een bedrijfsfeest organiseren wordt pas echt leuk als een aantal personen binnen jouw bedrijf eindverantwoordelijk is voor de organisatie ervan. Het bedrijfsfeest wordt dan veel persoonlijker. Jouw collega’s zijn er daardoor meer bij betrokken dan als het door een externe partij wordt georganiseerd. Zorg er wel voor dat het team dat wordt samengesteld om het feest te organiseren ieder jaar rouleert. Zo houd je jouw bedrijfsfeesten origineel.

  1. Zoek een geschikte locatie

Bij het zoeken naar een geschikte locatie is het van belang dat je rekening houdt met het budget, de doelgroep en het doel van het feest zoals boven genoemd. Als alle onderdelen aansluiten bij de locatie, is de locatie geschikt. Let altijd goed op de bereikbaarheid van de locatie, de technische apparatuur die beschikbaar is bij de locatie en of de uitstraling van het pand aansluit bij jouw bedrijfsfeest.

Als je deze 5 tips meeneemt staat niets jou meer in de weg bij het bedrijfsfeest organiseren!