Dit zijn de dranktrends van 2018

Een borreltje hier, een borreltje daar, wij Nederlanders houden van borrelen. Of het nou met een biertje, een wijntje, een cocktailtje of een sapje is dat maakt niet uit, zolang we maar iets in de hand hebben. Maar onze borrel gewoontes veranderen. Afgelopen jaar heeft de drankenwereld, en daardoor de evenementenwereld, al een aantal diverse ontwikkelingen doorgemaakt, mensen drinken meer alcoholvrij bier en wijn zonder alcohol en hebben een grotere belangstelling voor speciaal bieren en gezondere drankjes, zoals natuurlijke sappen. Wat staat ons in 2018 te wachten? En welk drankje is niet meer te missen op jouw evenement? Je leest in dit blog alles over de dranktrends van 2018!

Dranktrends 2018

Cocktail nieuwkomers

Naast bier of wijn-, kiezen we nog steeds vaak voor een cocktail. Een lange tijd is de Gin Tonic duidelijk de favoriet geweest. Of het nou wordt bereid met rozemarijn, komkommer of jeneverbessen, niks is te gek voor de Gin Tonic. Maar de Gin Tonic maakt plaats voor andere hippe opkomende cocktails zoals de Moscow Mule-, een longdrink bestaande uit wodka, gemberbier, suikersiroop, limoen en munt, een echte uitblinker voor op jouw evenement! Cocktails op basis van wodka blijven bestsellers. Daarnaast hebben de bekende Mojito en Caipirinha hun charme niet verloren.

Speciaal bieren worden nóg specialer

We bestellen bijna geen biertje meer zonder even naar de bierkaart te hebben gegluurd. Welk speciaal-bier zullen we nu eens proberen? Want iets nieuws proberen blijft leuk! Er worden steeds meer speciaal-bieren aangeboden en er komen er steeds meer bij van Nederlandse en buitenlandse bodem. En naast dat ze lekker smaken, zien ze er ook nog eens hip uit. Een trendy speciaal-biertje zal dan ook zeker de aandacht trekken op jouw evenement!

Alcoholvrij net zo lekker

Ben je de BOB vanavond? Geen zorgen! Mocktails, alcohol-vrij bier en alcoholvrije wijn zijn onmisbaar geworden. En het fijne is dat ze ook nog eens goed smaken. Alcoholvrije dranken zijn steeds populairder en daarom is er ook steeds meer keus en wordt de kwaliteit beter. Ook dranken met een laag/lager alcohol percentage zijn in opmars. Inslaan dus die Heineken 0.0 of Torres Natureo White Wine!

Bewust drinken

We zijn een stuk bewuster van onze impact op de omgeving en leven duurzamer. Ook de drankenwereld speelt daarop in. Biologische dranken zijn niet onopgemerkt de drankenwereld binnen getreden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbod van biologische wijnen of naast de wijn arrangementen de opkomst van sap arrangementen. 100% natuurlijke dranken worden daarbij niet vergeten, zoals muntthee of gemberthee. Dat is pas bewust drinken!

Passie vanuit eigen keuken

“Home-made ice tea of home-made smoothie” je ziet het steeds vaker op het menu staan. Het huisgemaakte drankje heeft een onderscheidend vermogen en oogt aantrekkelijk. Een vaak gemakkelijk te maken verrassing en een echte dorstlesser voor je gast!

Het is duidelijk dat in 2018 de aandacht gaat naar de traditionele, onvervangbare cocktail en de innoverende  nieuwkomers. Daarbij zijn de speciaal-bieren en alcoholvrije- en biologische dranken niet te missen. Deze inspirerende lijst met dranktrends gaat ook Gooiland niet voorbij. Tijd voor een borrel dus! Heb je een relatieborrel of een personeelsfeest op de planning en wil je daarin uitblinken? Het Gooiland team staat klaar om voor jou een onvergetelijke ervaring te organiseren. Neem een kijkje op onze evenementenwebsite voor de mogelijkheden of neem contact met ons op!