NIEUWS: Gooiland onderdeel van 100 jaar Hilversum Mediastad Festival

Een historisch jaar voor Hilversum

In 2018 viert Hilversum dat het honderd jaar Mediastad is. Een eeuw geleden streek hier, hemelsbreed maar een paar honderd meter van Gooiland, de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek neer. En daar is het ooit allemaal mee begonnen. Dit jaar wordt deze mijlpaal gevierd samen met de mediaprofessionals, de mediamakers en met de Hilversummers tijdens het Mediastad Festival op zaterdag 26 en zondag 27 mei. Ben jij er ook bij?

Hilversum is de Mediastad van Nederland. Dat begon met de komst van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF), die in Hilversum werd gevestigd. Dat bleek het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis. In 1923 verzorgde Willem Vogt, de latere medeoprichter van de AVRO, er de eerste officiële radio-uitzending. Na de Tweede Wereldoorlog volgden de televisiestudio’s, wat nu bekend staat als het ‘Media Park’. Tegenwoordig gaan 365 dagen per jaar, 24/7 verhalen vanuit de Mediastad de hele wereld over.

Tijdens het Mediastad Festival, als viering van 100 jaar Mediastad, blikken we terug op het rijke verleden dat Hilversum anno 2018 tot de Verhalenfabriek van Nederland heeft gemaakt. Wist je dat in Gooiland jarenlang het populaire RTL 4-praatprogramma Barend & Van Dorp is opgenomen? En in een nog verder verleden huurde de KRO alle hotelkamers omdat ze ruimtegebrek hadden. De kantoorspullen lagen in de baden.

Er is een gevarieerd programma neergezet met leuke activiteiten voor jong en oud. Zaterdagavond, 20:00 uur, begint het Mediastad Festival in Theater Gooiland met een officiële opening voor genodigden gevolgd door een Veronica Drive-in-Show met DJ’s Ad Bouman en Erik de Zwart. Zie voor het volledige programma van het Mediastad Festival: www.livehilversum.nl/100jaarmediastad.