Helen de Groot (24), project manager: ‘Over 4 á 5 jaar kent heel Nederland Gooiland in Hilversum!’

Helen de Groot woont in Den Bosch en werkt sinds september 2016 bij Gooiland in Hilversum. Ze heeft de opleiding Event en Hospitality Management afgerond aan de Business School Notenboom.

Foto Helen blog

Helen heeft heel bewust gekozen voor deze opleiding. “Toen ik klaar was met de middelbare school boden reguliere scholen nog geen opleiding eventmanagement aan. Om deze reden moest ik kiezen voor een particuliere school, terwijl ik het eigenlijk niet kon betalen. Ik wilde zo graag deze specifieke opleiding doen, omdat ik zeker wist dat ik later in de evenementenbranche wilde werken.”

Al op haar 19-e rondde Helen de opleiding af en begon ze als stagiaire bij ‘Finley Het Witte Huis’ in Loosdrecht. Na de stage kreeg ze direct een vaste baan als salesmedewerker en nog weer een jaar later switchte ze naar een nieuwe salesuitdaging: het verkopen van keukens. Daar leerde ze de kneepjes van het vak. Toch bleef de evenementenbranche haar trekken. Toen een oude collega haar belde en vroeg of ze bij Gooiland wilde komen werken als project manager, zei ze dan ook onmiddellijk ‘ja.’ Ze versterkt nu het salesteam en ze valt op door haar zorgvuldige en enthousiaste omgang met klanten.

“Ik wilde zo graag deze specifieke opleiding doen, omdat ik zeker wist dat ik later in de evenementenbranche wilde werken.”

Meedenken met de klant

Helen vindt haar werk bij Gooiland erg leuk, vooral het meedenken met de klant. “Als ik een aanvraag krijg, weet ik in eerste instantie nog helemaal niets. Ik probeer dan zoveel mogelijk informatie van de klant te krijgen. De klant heeft altijd een bepaald idee in het hoofd en het is dan een grote uitdaging om het nóg beter te maken dan in de gedachten van de klant.”

Als het idee voldoende concreet is gemaakt gaat Helen aan de slag met het uitstippelen van het evenement, uiteraard ook weer in nauw overleg met de klant. De praktijkervaring die ze opdeed in de sales, komt hierbij uitstekend van pas. “Ik vind het heerlijk om samen met mijn opdrachtgever na te denken over de invulling van het evenement. Als de klant na het evenement super enthousiast is, dan is mijn klantdoel geslaagd!’’

Het gaafste evenement ooit

Het evenement waar Helen het meest trots op is, is het laatste evenement van NCOI. Samen met NCOI inventariseerde ze de trends van nu en kwam ze tot een totaal nieuw concept binnen Gooiland. “NCOI wilde iets speciaals. Het festival idee met streetfood is losser dan dat je met z’n allen aan ronde tafels zit. We hebben de gehele locatie gebruikt. Het theater was prachtig aankleed, de Foyer en het Grand Café waren gevuld met foodstands en na het diner werd de gehele ruimte omgetoverd tot een feestzaal met verschillende bands. Iedereen was onder de indruk en het publiek ging helemaal los. Dat gaf mij een super trots gevoel!”

Uit het evenement van de NCOI blijkt dat de klant tegenwoordig steeds meer verwacht van de projectleider bij een evenementenlocatie. Helen vindt dit een goede ontwikkeling, ook voor Gooiland. “Omdat Gooiland een bijzondere locatie is met een rijke historie, verschuift de focus van verkopen naar inspireren en het vertellen van het verhaal. Daar liggen onze kansen. Bovendien is het een verrijking van mijn vakgebied en vraagt het het maximale van mijn expertise!’

“Het is heel simpel: je houdt van het gebouw van Gooiland, de lichtinval, de stijl van het Nieuwe Bouwen, de stalenbuizenconstructie en de sfeer die in het gebouw hangt, of juist niet.”

De drijvende kracht achter Gooiland

Helen beschouwt eigenaar Philip Lamers als de drijvende kracht achter Gooiland. “Philip heeft gezorgd voor de basis van alles. Hij heeft het aangedurfd om deze locatie weer in ere te herstellen. Ik zie het zo: wij zijn de schakels in het voortzetten van wat hij in eerste instantie heeft neergezet en zorgen dat alles blijft draaien. Door zijn enthousiasme wordt iedereen geprikkeld om bij te dragen aan het succes van Gooiland.”

Dat Gooiland een succes is, ligt ook aan het bijzondere gebouw. “Het is heel simpel: je houdt van het gebouw van Gooiland, de lichtinval, de stijl van het Nieuwe Bouwen, de stalenbuizenconstructie en de sfeer die in het gebouw hangt, of juist niet. Dat kan natuurlijk ook! Maar voor- of tegenstander – iedereen is het over eens dat het gebouw uitdaagt en inspireert. Het verlegt je grenzen.’

Gooiland is voor Helen dan ook haar tweede thuis. “Het is hier een grote familie, omdat we alles met elkaar kunnen bespreken en ook buiten werk contact met elkaar hebben. Ik vind het fijn om onderdeel van het team te zijn en hoop dat steeds meer mensen de charme van Gooiland gaan inzien. We hebben de juiste tools om Nederland te veroveren: Gooiland ligt centraal, is gemakkelijk te bereiken, het is een pand met een rijke historie. Ik weet zeker dat over 4 á 5 jaar heel Nederland Gooiland in Hilversum kent!”