Hoeksteen #2 van Gooiland: Dutch brands

Wat is de ziel van Gooiland? Twee jaar geleden, toen onze eigenaar Philip Lamers het hotel overnam en verbouwde, ging hij daar naar op zoek. Maandelijks lichten we een van de vijf pijlers uit, waarop Gooiland gestoeld is. Vorige maand stond de architect, Jan Duiker, centraal; deze maand meer over ‘Dutch brands’.

Stap Gooiland binnen, bekijk het interieur van dichtbij, lees wat er op de labeltjes staat van het meubilair… en je komt tot de conclusie dat alles van merken van eigen bodem is. Vloeren van Forbo, jaloezieën van Luxaflex en servies van de Hema. Overal Nederlandse merken, en dat is niet zonder reden.

Hoogtij van de Nederlandse merken

In de eerste helft van de 20e eeuw werd Gooiland gebouwd. In diezelfde periode vonden veel Nederlandse merken hun oorsprong. Zo werd in 1912 de eerste steen gelegd van de fabriek van Auping in Deventer voor de productie van de ‘stalen gezondheidsmatrassen’. Hema opende op 4 november 1926 de eerste vestiging aan de Kalverstraat 170 in Amsterdam. En op 4 september 1916 startte ontwerper Gispen aan de Coolsestraat in Rotterdam zijn winkel met buismeubilair. En al deze merken zie je bij ons terug!

Het eerste Dutch Brand Hotel

In zijn zoektocht naar de oorsprong van Gooiland kon Philip niet om deze merken heen. En dat wilde hij ook niet. Hij heeft ervoor gekozen om alleen nog maar met Nederlandse merken te werken en opende in 2016 het eerste Dutch Brand Hotel. Dezelfde lijn zet hij nu door in de evenementenlocatie.

Jouw bedrijfsfeestcongres of beurs organiseren in een omgeving met alleen maar Nederlandse merken? Bel even! Onze accountmanagers, Juriaan Couperus, Liselore Ardon of Manon Verkuijl leiden je graag rond.