In gesprek met de KRO-NCRV

Op 26 september 2015 was het dan zover: ‘Man Bijt Hond’ nam afscheid van de kijkers. De Veerkampjes, Jan Stam, Grietje Post, Willem Lucht en andere personages uit ‘Man Bijt Hond’ namen die zaterdag hoogstpersoonlijk afscheid van de trouwe tv-kijkers. Zowel in de voorbereidingen van het event, als de dag zelf heeft Charlotte nauw samengewerkt met Marloes d’Achard van Enschut van de KRO-NCRV. Zij was verantwoordelijk voor de productie en dus nauw betrokken bij dit event. Het leek ons leuk om een kort interview met haar te doen. Hieronder lees je haar antwoorden op de vragen van Charlotte:

Het is nu al weer een paar weken geleden dat het event plaatsvond in Gooiland. Hoe voelt het nu om afscheid te hebben genomen van ‘Man Bijt Hond’? 
Vooral de eerste weken na de laatste uitzending voelde erg raar maar we hebben op een hele mooie manier afscheid genomen van het programma. De bedankdag die we in Gooiland georganiseerd hebben, was zo geslaagd dat we nu vooral terugkijken op 16 hele mooie jaren ‘Man Bijt Hond’!

Ontvangen jullie nog steeds leuke reacties vanuit de kijkers? Of vooral teleurgestelde reacties? 
We hebben in de dagen rond het afscheid heel veel reacties gekregen, sommigen teleurgesteld maar het meerendeel wilde ons bedanken. Op de bedankdag bij Gooiland zijn we overladen met cadeaus van fans. Het is fijn om die waardering te krijgen! We zijn nu alweer een maand verder en we krijgen nog steeds soms een kaartje van hele trouwe fans die het programma toch wel heel erg missen. 

Momenteel zijn jullie weer druk bezig met het nieuwe programma ‘Jan Rijdt Rond’. Is dit een vergelijkbaar programma als ‘Man Bijt Hond’?
‘Jan Rijdt Rond’ is ook een human interest programma dus wat dat betreft is het vergelijkbaar, het gaat ook over de mensen. Daarentegen is de opzet en de inhoud wel anders, anders dan de naam zal vermoeden. ‘Jan Rijdt Rond’ is een dagelijkse roadmovie waarin de Jannen op zoek gaan naar nieuws en verhalen vanuit onverwachte hoek. Het is vanaf 16 november elke werkdag om 19.55 uur te zien op NPO3. 

Tijdens het event hebben wij nauw met elkaar samengewerkt. Hoe hebben jullie deze samenwerking ervaren?
Dit was een hele fijne ervaring. Alles verliep (bijna) vlekkeloos. In de aanloop hebben we veel contact gehad en hadden wij soms de raarste vragen maar echt niks was te gek! 

Zou je Gooiland aanraden bij andere organisaties? 
Zeker! De organisatie verliep erg goed. Jullie denken mee en komen met goede oplossingen. Een hele fijne (en gezellige) samenwerking!

Wat voor cijfer geef je ons met betrekking tot:
Personeel –
 9
Horeca – 9
Locatie – 8
Sfeer – 10
Bereikbaarheid – 8

Ik wil ook vooral Frank, jou en de rest van het Gooiland team bedanken! Het was natuurlijk een bizar drukke dag. Ik heb echt iedereen keihard zien werken maar ook zien lachen en genieten van de dag.

Er zijn in de afgelopen twee maanden drie mooie events vanuit KRO-NCRV in Gooiland georganiseerd. Elk totaal anders, maar op zijn eigen manier zeer geslaagd! Staan er voor jullie nog nieuwe events op de planning?
Voor ons nieuwe programma ‘Jan Rijdt Rond’ hebben we dit soort evenementen nog niet op de planning staan maar mocht dit in de toekomst wel zo zijn, zullen wij zeker weer contact opnemen met Gooiland!

Bedankt voor de tijd die je hebt genomen en ik hoop dat we nog veel mooie events tegemoet gaan!

Charlotte Krijgsman, Gooiland