Nieuw gezicht en nieuwe functie

Leuk nieuws! We hebben een nieuw gezicht en een nieuwe functie bij Gooiland. Tessa Korthals (25) gaat aan de slag als producer. We zijn nu al blij met haar komst! We vragen haar in dit interview het hemd van het lijf zodat jij als opdrachtgever weet waar je aan toe bent. Lees snel verder!

Wat is jouw studie/werk achtergrond?

“Ik heb de opleiding ‘Media en Entertainment Management’ in Rotterdam gedaan en ben vervolgens terecht gekomen bij evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht. Daar heb ik in 2018 het FesTEAval mogen neerzetten. Dat was een fantastische ervaring! Ik heb ontzettend veel geleerd. Na dit evenement heb ik een tijdje meegedraaid met de producers van DeFabrique, omdat er op dat moment veel werk lag. Helaas was er voor mij geen werk meer toen de rust wederkeerde. Ik ben destijds bij de receptie aan de slag gegaan met het idee om direct te kunnen doorstromen als producer, mocht de hoeveelheid werk weer toenemen. In diezelfde periode werd ik gebeld door Gooiland met de boodschap dat ze op zoek waren naar een producer en mij de geschikte kandidate vonden. Zo is het balletje gaan rollen.”

Wat houdt jouw functie in?

“Ik ben de schakel tussen de accountmanagers en de eventmanagers. Opdrachtgevers zullen dus veel met mij te maken krijgen. Mijn doel? Zorgen dat alle benodigdheden voor een topevenement aanwezig zijn om zo het evenement naar een hoger niveau te tillen. Ik bel bijvoorbeeld met leveranciers, regel de decoratie, loop het draaiboek na en zorg ervoor dat er niets ontbreekt. Ik ben een echte planner. Ik kan ervan genieten als alle puzzelstukjes uiteindelijk op zijn plek vallen en een evenement tot in de perfectie verzorgd is. Voor de opdrachtgever kan dat niet anders dan prettig zijn: er zal niets aan hun evenement ontbreken.”

Hoe zien jouw werkzaamheden er nu uit?

“Op dit moment moet ik de organisatie nog leren kennen en loop ik zoveel mogelijk mee met operationeel en sales. Er zijn dan ook veel meetings waaraan ik deelneem. We bespreken uitvoerig welke evenementen op de planning staan, welke al geweest zijn en hoe deze verlopen zijn. Al deze informatie zet ik in een handboek: enorm leuk om te doen, en zo leer ik de organisatie goed kennen. Ook loop ik dagelijks mee met locatiebezoeken waardoor ik steeds meer te weten kom. Ik kan wel zeggen dat ik in een sneltreinvaart Gooiland heb leren kennen. Wat een toffe organisatie!”

Wat spreekt je aan bij Gooiland?

“Allereerst dat ik met open armen ben ontvangen. Dat typeert ook het team van Gooiland. Je komt echt in een warm bad terecht. Iedereen is oprecht geïnteresseerd en bruist van de ideeën. Als iemand A zegt, dan worden opties B, C, D, E en F ook overwogen. Het team denkt niet in standaarden. Er wordt écht per type evenement gekeken: wat is voor dit evenement het beste en hoe kunnen we de zalen van Gooiland daarvoor optimaal inzetten. Dat resulteert altijd in een specifiek en persoonlijk advies voor de opdrachtgever. Een hele fijne manier van werken.”

Wanneer is een evenement voor jou geslaagd?

“Een geslaagd evenement ontstaat als alles wat beloofd wordt ook daadwerkelijk nageleefd wordt. Alles moet tot in de puntjes verzorgd worden en de klant mag niet het gevoel hebben van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Verder is het van belang om de essentie van een evenement boven tafel te krijgen, zodat deze doorsijpelt in ieder onderdeel van het programma. Daar denk ik graag over mee. Ik ben iemand die goed kan luisteren om vervolgens het plan van A tot Z tot in de puntjes uit te werken. Kom maar op met die evenementen!”