Over Ons

Gooiland is een evenementenlocatie in hartje Hilversum, goed bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid. In het pand bevinden zich zeventien zalen, met een capaciteit van 50 tot 2.200 personen. De ruimtes zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken, los van elkaar of met elkaar verbonden. Dagelijks realiseren wij met een jong team vol enthousiasme congressen, beurzen en bedrijfsfeesten. We zijn er trots op dat we dat op zo’n bijzondere, monumentale locatie kunnen doen.

Terug in de tijd

Gooiland, gebouwd in 1936, is een begrip in Hilversum. Tientallen jaren is Gooiland het bruisende hart van de stad. Het gebouw is ontworpen door architect Jan Duiker, in opdracht van de familie Buurke. Deze familie vestigt zich in het groene, dorpse Gooi en wil voor de Amsterdamse elite die de stad is ontvlucht wat ‘stadsvertier’ brengen. Een moderniteit als een theater met hotel en bar hoort daarbij. Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen, tekent een voor die tijd ongekend modern complex. Strak en zakelijk, zonder overbodige versiersels, maar toch luxe. Met veel stalen kozijnen en grote ramen. Licht en lucht zorgen voor een gevoel van gastvrijheid. De sfeer is voornaam, kosmopolitisch. Gooiland wordt de plek waar je moet zijn. Een locatie met grandeur.

In ere hersteld

Met de nieuwe eigenaar, Philip Lamers, is er ook een frisse wind door de locatie gegaan. De afgelopen jaren is het gebouw volledig gerenoveerd. Daar ging een diepgaand onderzoek aan vooraf naar de geschiedenis en de geest van de locatie. Want daar ligt de sleutel van hernieuwd succes. Die werd gevonden in de combinatie van oer-Hollandse merken, strakke luxe en een knipoog naar de hoogtijdagen van de radio. Niet door letterlijk het verleden te kopiëren, maar door de geschiedenis als inspiratiebron te nemen en er een hippe draai aan te geven.

De mogelijkheden beperken zich niet tot alleen congressen, beurzen of bedrijfsfeesten – Gooiland evenementenlocatie is in staat om al jouw wensen te realiseren! Of dit nu een uitreiking is, een vergadering, een theatervoorstelling, een indoor markt, diner(show), borrel, modeshow, expositie, feestavond, informatieavond of (televisie)opnames. Gooiland denkt graag met je mee.

  • check

    Monumentaal

  • check

    Nieuwe Bouwen

  • check

    Licht en ruimtelijkheid

Geïnteresseerd in het organiseren van een congres bij Gooiland?