Receptionist Juriaan Couperus (22): “Mensen benaderen mij persoonlijk en kijken niet naar mij als ‘die jongen met het logo van Gooiland op zijn shirt’.”

Juriaan Couperus is de langst werkende werknemer van Gooiland. Hij werkt er nu zes jaar en heeft het team zien groeien van een team hechte vrienden tot een professioneel team.

Juriaan Couperus

De vrolijke en karakteristieke receptionist komt oorspronkelijk uit Loosdrecht en woont sinds kort in Amsterdam. Hij heeft zijn opleiding Hotelmanagement afgerond aan de Hogeschool Tio in Utrecht. Gooiland leerde hij kennen in 2011, nu zes jaar geleden. Hij stuurde zelf een e-mail naar aanleiding van een krantenartikel over Gooiland. “Ik ben een maand nadat de eigenaar Philip Lamers hier aan de slag ging begonnen.”

“Het pand heeft nu zo’n andere uitstraling; de groenwand, meubels, verf, niets is nu meer zoals het was.”

Juriaan werkte als medewerker events toen hij begon bij Gooiland. “Ik vond het destijds superleuk, maar ook best wel heftig. Ik was nog maar een broekie van 16 jaar oud en werd direct in het diepe gegooid. Gelukkig raakte ik na een tijdje gewend. Na drie jaar ben ik begonnen als floormanager en er kwamen veel bekenden van mij werken. We waren een super hecht team, een geoliede machine. Het liep al snel vol en we waren verrast door de positieve opkomst. Ik kan terugkijken op een bijzondere periode. Door veel zelf uit te vinden heb ik enorm veel geleerd.”

Dutch Brand Hotel

Toen Philip Lamers vorig jaar het hotel opende wilde Juriaan daar aan slag. “Ik zag het als een nieuwe uitdaging om bij het Dutch Brand Hotel aan de slag te gaan. Ik ging werken bij de receptie en wilde de energieke sfeer van de evenementenlocatie overbrengen op het hotel. De sfeer van de lobby in het hotel was net zo stoffig als de vroegere hotelkamers. En dat wil wat zeggen!”

“Improviseren had in die tijd zijn charme, maar nu is het echt een ‘must’ om zaken goed te organiseren.”

“Ik vind werken als receptionist super leuk! Ik kan mijn energie erin kwijt en ben voor veel gasten een herkenbaar aanspreekpunt. Daar voel ik mij goed bij.”

Hij beschrijft dat Gooiland uniek is, vooral door het team dat zich zo inzet om het pand een vaste waarde te laten worden in Midden Nederland. “Ik heb zoveel meegemaakt hier in Gooiland en nu nog gebeuren er telkens nieuwe dingen. Dat komt ook omdat we met een extreem jong team werken. Bijna niemand is boven de dertig hier. Dat maakt het wel heel bijzonder. Je krijgt hier bovendien alle vrijheid en maakt echt contact met mensen, daar houd ik van!”

Terugblik

Als hij terugdenkt aan hoe het zes jaar geleden bij Gooiland was, krijgt hij een grijns op zijn gezicht. “Ten eerste was de vloer rood! Dat kan ik me nu niet meer voorstellen. Het pand heeft nu zo’n andere uitstraling; de groenwand, meubels, verf, niets is nu meer zoals in die tijd. We werken nu met een draaiboek en alles gaat veel georganiseerder. Improviseren had in die tijd z’n charme, maar nu is het echt een ‘must’ om zaken goed te organiseren.”

Juriaan heeft Gooiland zien groeien van een ‘lelijk eendje’ tot een ‘mooie zwaan’ en voelt zich erg verbonden met het pand, het team, het concept en de gasten. “Maar het allermooiste vind ik dat mensen mij persoonlijk benaderen en niet naar mij kijken als ‘die jongen met het logo van Gooiland op zijn shirt.”